De politie heeft woensdag een 30-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden nadat in de auto waarin hij zat een zakje met daarin circa honderd gram amfetamine was aangetroffen. 

Dat gebeurde rond 4.30 uur op de Oude Liesboslaan in Breda. 

Een alerte getuige belde de politie en maakte melding van een verdachte situatie. Hij zag dat op de Oude Liesboslaan ter hoogte van de Drielindendreef een auto stilstond. De lichten waren gedoofd en er zat een man in.  

Agenten zagen de bedoelde auto een Renault staan. Ze zagen dat een van de voorbanden lek was. De man die op de bestuurdersstoel zat, stapte uit en vertelde dat hij eerder op de avond tegen een stoeprand gereden was en nu op een vriend wachtte die hem op zou komen halen. De dienders zagen diverse goederen liggen in de auto en vroegen of zij mochten rondkijken.

Aanhouding

Daar had de man geen bezwaar tegen. De agenten  zagen een tasje liggen op de voorbank en vroegen hem om de inhoud daarvan op het dak van de auto te leggen. Hierop haalde de man er  een zak met witte substantie uit en riep daarbij verbaasd: "Hé, amfetamine. Hoe komt dat er nou in?" Hierop is de Willebrorder aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen en inmiddels getest.