Roosendaal moet een officiële examenlocatie worden voor muzikanten. Dat stellen raadsleden Sjef van Dorst en Yvonne de Beer van de Roosendaalse Lijst voor. 

De Kunstbalie verzorgt in Brabant de toetsen die een officieel muziekdiploma opleveren. Op dit moment kan in West-Brabant alleen in Geertruidenberg examen worden gedaan. Wie dat niet wil, is aangewezen op Tilburg.

De Roosendaalse Lijst wil dat wethouder Hans Verbraak in gesprek gaat met de Kunstbalie om Roosendaal ook aan te wijzen als examenlocatie.

De partij wijst er op dat de provincie Noord-Brabant voornemens is om het aantal toetsplekken voor muzikanten uit te breide: "Deze locaties zijn voor iedereen toegankelijk en levert een landelijk erkend muziekdiploma op. De gemeente sluit hiervoor een overeenkomst met een lokale culturele partijen."

Toegevoegde waarde

Volgens Van Dorst en De Beer is een examenlocatie in Roosendaal van toegevoegde waarde voor de culturele educatie. Zij wijzen erop dat erin de provincie 150.000 Brabanders zijn die muziek maken bij verenigingen, zelfstandige docenten en muziekscholen. De raadsleden willen in raadsvragen weten of Verbraak bereid is zich in te zetten voor het realiseren van zo’n vereniging. Het voorstel is nog in beraad.