Stichting Werk Voorop krijgt een doorstart. Om te voorkomen dat er een einde komt aan het werk van de stichting dat in Halderberge als ontzettend waardevol wordt beschouwd, heeft de gemeente Halderberge besloten de koppeling te zoeken met de Kringloper. 

Een vruchtbare insteek, blijkt nu. De kledingbeurs en de fietsreparatie zijn veilig gesteld en worden voorgezet door de Kringloper.

Ook uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan daar hun werkplek vinden. Wethouder Frits Harteveld is blij met de samenwerking en kijkt uit naar de officiële opening op 1 mei.

Werk Voorop bestaat sinds in 2008. Binnen het project worden Halderbergenaren met een Wwb-uitkering begeleidt. Ze vinden er een werkplek totdat ze een reguliere baan hebben gevonden. Een ander belangrijk onderdeel is de kledingbeurs waar minima gratis kleding uit mogen zoeken en de fietsreparatie waar mensen met een laag inkomen fietsen tegen een minimaal bedrag kunnen laten repareren. Ook worden er fietsen tegen een symbolisch bedrag verkocht.

Toekomst

De gemeente Halderberge is van mening dat Werk Voorop haar nut en noodzaak gewezen. "We zouden het dan ook enorm jammer vinden als deze waardevolle diensten zouden verdwijnen nu Werk Voorop ophoudt te bestaan", zo legt wethouder Frits Harteveld uit.

"Om die reden zijn we gaan kijken hoe we een en ander anders konden organiseren. We kwamen al snel uit bij de Kringloper, dat werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt belangrijk vindt, evenals hergebruik van spullen. De Kringloper is dan ook een logische partner. We hebben samen een plan voor de toekomst opgesteld en daarmee de kledingsbeurs en de fietsenreparatie kunnen behouden. Ook komt er een ICT-werkplaats."

Opening

In totaal kunnen vijftien mensen participeren. De locatie blijft het voormalige VES-terrein en de werkplaats blijft minimaal 36 uur per week open.

"Er is altijd iemand van de Kringloper aanwezig voor de begeleiding en op die manier kunnen we de werkzaamheden gewoon voorzetten. We zijn heel blij met deze samenwerking", aldus de wethouder. De officiële opening vindt plaats op 1 mei.