Het levensbeschouwelijk cultureel evenement 'Hartstocht' in Roosendaal is aan zijn tweede editie toe.

Op vrijdagavond 7 april slaan de Raad van Kerken Roosendaal, Jongerenorganisatie Access en het Norbertuscollege opnieuw de handen ineen. Voor het eerst wordt daarbij ook samengewerkt met museum Tongerlohuys.

Het festijn vindt vanaf 18.30 uur plaats op het Tongerloplein. Het is de bedoeling om met Hartstocht een aanzet te geven naar de daaropvolgende Stille Week voor Pasen, maar iedereen is welkom. "Hartstocht is absoluut een seculier, werelds evenement geworden", geeft de organisatie aan.

Genieten van muziek

Verschillende maatschappelijke en culturele instellingen laten zich tijdens Hartstocht van hun beste kant zien. Dit jaar doen onder meer Vluchtelingenwerk Roosendaal, de Diaconale Stad, stichting HiP en het Leger des Heils mee. Het publiek kan genieten van muziek op twee podium.

De koren VIP en Cadans treden op, net zoals de band PraiseOnly en een gelegenheidsband van het Norbertuscollege die bestaat uit leerlingen én docenten. Een DJ van het jongerenorganisatie Access zorgt ervoor dat er tussendoor mooie muziek te horen valt.

Verbouwde doorgang

Museum Tongerlohuys speelt een belangrijke rol. Tot 15 april is daar nu de tentoonstelling te zien over de kruiswegstaties die vroeger in de voormalige St. Jan-kerk hingen. Het museum blijft tijdens Hartstocht de hele avond open en publiek van het evenement mag gratis naar binnen.

In de pas verbouwde doorgang van schouwburg De Kring naar het museum wordt een café met verdieping georganiseerd door Spirit. Een presentator interviewt verschillende mensen van deelnemende maatschappelijke instellingen over hun hartstocht.

Kaarsjestent

De kaarsjestent komt ook terug. Vorig jaar was er veel vraag om op een rustig plekje een kaarsje aan te steken voor een dierbare.

"Waar wij vooral op hopen is natuurlijk op een prettige, muzikale ontmoeting van allerlei mensen uit de meest uiteenlopende ‘walks of life.’ Die bestaan uit leerlingen en docenten, vrijwilligers van de verschillende maatschappelijke instellingen en kerken en enthousiaste bezoekers", besluit de organisatie.

Hartstocht duurt in totaal tot 21.30 uur.