Het openluchttheater in Park Vrouwenhof in Roosendaal krijgt toch een hekwerk. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een vergunning te verlenen om het vandalisme in het theater een halt toe te roepen. 

"We zijn heel erg blij met deze beslissing. Het hek is inmiddels ook besteld en zal rond eind april of begin mei worden geplaatst", kondigt voorzitter Louis Priem van Stichting Openluchttheater Vrouwenhof aan.

Eerst leek het erop dat geen omheining rondom het openluchttheater mocht worden geplaatst. De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (beter bekend als Welstand) had het college een negatief advies gekregen.

Het hek zou niet passen in de karakteristieke omgeving van het park. Ook lag er geen parkenvisie, waardoor het voor de commissie lastig oordelen was.

Ongeregeldheden

"Het duurt een flinke tijd, voordat er een parkenvisie is opgesteld. Die moet eerst naar de gemeenteraad en ook moet er een landschapsarchitect worden ingeschakeld. Zolang kunnen wij niet wachten. Het is belangrijk dat het hek er komt, omdat het seizoen voor ons ook weer begint", vertelt Priem.

Op dit moment vinden er geregeld ongeregeldheden plaats in het openluchttheater. Zo wordt nieuwe beplanting uit de grond getrokken en sneuvelen er dakpannen van het Sprookjeshuisje. Vrijwilligers van de stichting zijn nu geregeld bezig om deze vernielingen te herstellen. "Als er een hek staat, kunnen we efficiënter werken. We zijn dan minder tijd kwijt om de aangerichte schade ongedaan te maken", geeft Priem aan.

Festival 

Op dit moment durven vrijwilligers ook geen spullen te laten staan in het theater uit angst dat ze vernield worden. Dat betekent dat alle voorbereidingen voor bijvoorbeeld een festival nu op het laatste moment worden uitgevoerd.

Rond 8.00 uur beginnen vrijwilligers met het inrichten van het terrein en rond 3.00 uur ’s nachts zijn ze helemaal klaar met opruimen. Het hekwerk biedt de stichting ook de mogelijkheden om andere zaken uit te voeren.

Spijlen

Het hekwerk in Park Vrouwenhof krijgt een hoogte van twee meter en wordt voorzien van spijlen.

"We gaan gebruik maken van groen, zodat het hek er binnen twee jaar uitziet als een natuurlijke barrière", belooft Priem. Hij vertrouwt erop dat het vandalisme in het theater binnenkort tot het verleden behoort, hoewel hij er zich van bewust is dat kwaadwillendheid nooit helemaal kan worden uitgesloten.