De gemeente laat weten dat de varkensruggen tussen de rotonde Julianastraat en de eerste helft van Achter ’t Hof nog zullen verdwijnen voordat de nieuwe brede school haar deuren zal openen.

Hiermee reageert wethouder Jan Mollen op een brandbrief van het CDA waarin de gemeente geattendeerd werd op de ernstige valpartijen die ontstaan door de betonnen bandjes.

De betonnen bandjes tussen de rijweg en het fietspad tussen de kruising Groot Stuk/President Hopstakenlaan en de rotonde van de Bovendonksestraat/Julianastraat in Hoeven zorgen voor behoorlijk wat valpartijen.

Frank Rockx, fractievoorzitter van het CDA, zei onlangs dat de verkeersdeskundige van de gemeente Halderberge zich daar met spoed over zou moeten buigen. "Als straks de brede school open gaat en het daar aanzienlijk drukker gaat worden, voorspel ik nóg meer ongelukken. Dat moeten we niet willen", aldus Rockx.

Scheiding

Wethouder Mollen geeft aan dat de situatie inderdaad op korte termijn aangepakt gaat worden. "Het is vreemd dat het nu, na al die jaren, pas tot problemen leidt, maar we gaan er wel meteen iets aan doen. De varkensruggen worden verwijderd bij de herinrichting van het gebied. Scheiding van de rijbaan en het fietspad is zeker daar wel erg belangrijk dus we gaan bekijken wat daar door terug zal komen."