Gemeenteraad wil structureel geld voor kindervakantiewerk

De voltallige gemeenteraad zet zich in om alsnog geld vrij te maken voor het kindervakantiewerk. De partijen dienen gezamenlijk een motie in om subsidie beschikbaar te stellen voor de kindervakantieweken in Roosendaal, Wouw, Nispen, Wouwse Plantage en Moerstraten. 

Daarnaast wil de raad dat het college met een structurele subsidieregeling op de proppen komt. Vorig jaar kregen de organisaties die zich inzetten voor het Kindervakantiewerk ook het deksel op de neus bij hun subsidieaanvraag.

De beoordelingscommissie die over de verdeling van het budget gaat voor activiteiten op het gebied van sport, recreatie en cultuur noemde de kindervakantieweken toen te weinig vernieuwend. Na ingrijpen van de gemeenteraad kregen de organisaties alsnog geld. Dit jaar speelt hetzelfde probleem.

Opnieuw kijken

Zij vroegen wethouder Toine Theunis ook dit jaar of hij opnieuw wilde kijken naar de subsidieaanvraag. Hij liet weten dit niet te doen, omdat het beoordelen van deze verzoeken ieder jaar zorgvuldig gebeurt. Wel stelde hij toen bereid te zijn om mee te werken aan een aparte leefbaarheidssubsidie als de gemeenteraad daar om vroeg.

De Roosendaalse Lijst, het CDA, de SP, de VVD, de VLP, D66, de PvdA, de Nieuwe Democraten en GroenLinks achten de tijd nu rijp om Theunis opdracht te geven om een nieuwe regeling in de praktijk te brengen. Ook willen zij een bedrag van 10.200 euro vrij maken voor de vijf Kindervakantieweken in de gemeente Roosendaal.

Leefbaarheid

De nieuwe subsidieregeling die de partijen in het leven gaan roepen, is straks niet alleen beschikbaar voor het Kindervakantiewerk, maar ook voor andere organisaties die activiteiten voor de jeugd houden. Ook die vallen nu vaak buiten de boot, omdat zij niet vernieuwend genoeg zouden zijn.

De gemeenteraad is van mening dat het kindervakantiewerk bijdraagt aan de leefbaarheid en vitaliteit. Het is nog niet bekend wanneer de motie wordt behandeld, maar dat zal lang op zich laten wachten. De partijen willen namelijk uiterlijk 1 juni duidelijkheid over een nieuwe regeling, waardoor het Kindervakantiewerk voortaan is verzekerd van subsidie.

Tip de redactie