Woonsalon Rucphen brengt nieuwbouw samen

Voor het eerst vindt donderdag 30 maart de Woonsalon Rucphen plaats. Daarbij wordt het complete aanbod aan nieuwbouwwoningen in de gemeente Rucphen gepresenteerd. 

Ook zijn diverse woonspecialisten op de beurs aanwezig om vrijblijvend advies te geven. De Woonsalon vindt plaats in gemeenschapshuis de Trapkes in Sprundel.

Op dit moment wordt volop gebouwd in de kerkdorpen van de gemeente. Ook zijn er plannen in ontwikkeling. In Rucphen komen elf rij- en hoekwoningen aan de Raadhuisstraat. In Sint Willebrord worden twee nieuwbouwplannen met ieder 53 woningen gerealiseerd aan de Irenestraat.

In Sprundel bouwt Van Wanrooij 18 huurhuizen en 21 koopwoningen aan de Vissenberg. Ook in Zegge komt nieuwbouw. Aan de Waegemakerstraat verrijzen zes starterswoningen en op de locatie Pastorie komen nog eens tien huizen. Ook wordt onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van woningbouw aan de Hoefstraat.

Initiatief van Honk

De Woonsalon Rucphen is een initiatief van Honk, Bouwend Nederland, de M.J. Oomen Groep en de gemeente Rucphen. Honk is een bureau voor vastgoedontwikkeling en adviseert particulieren en organisaties bij het realiseren van plannen op het gebied van wonen, werken en winkelen.

Wethouder René Lazeroms van Bouwen en Wonen opent de Woonsalon Rucphen om 17.00 uur op feestelijke wijze. Hij ondersteunt dit initiatief van harte: "Met de huidige dynamische woningmarkt is het zaak om ook oog te blijven houden voor de toekomst. Belangrijk daarbij is het verduurzamen van woningen en de woonomgeving. Financiële oplossingen zijn daarvoor nodig en die zijn gelukkig steeds meer beschikbaar. Met één beursbezoek kun je informatie inwinnen over alle mogelijkheden."

Beursvloer

De beursvloer is ingericht op de eerste verdieping van de Trapkes en bestaat uit verschillende stands en presentatietafels waar de deelnemers hun diensten en woonproducten presenteren.

Tip de redactie