Veel bezoekers bij open dag Oncologie Centrum en ZRTI

Voorzichtig zet Ton Koolen de schaar in een van de vlechten in het haar van zijn vrouw José. Die vlecht is iets langer dan 30 cm, genoeg om gebruikt te worden voor een pruik. 

José doneert haar aan de Nederlandse Haarstichting. Deze stichting zamelt haar in voor vrouwen met borstkanker die met kaalheid te maken krijgen en die zelf niet de financiële middelen hebben om een pruik te kopen. "Ik vind het zonde van José’s mooie haar, maar het is voor een goed doel", zegt Ton. En daar gaat de vlecht.

Open dag

De haardonatie vond zaterdag plaats tijdens de open dag van het Oncologie Centrum van het Bravis-ziekenhuis en het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI). Beide organisaties openden eind oktober 2016 hun poorten, met als doel om gezamenlijk, vanaf één locatie, optimale zorg te bieden aan mensen met kanker in West-Brabant en een deel van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden.

Initiatief

Bij die gelegenheid namen enkele medewerkers van het ziekenhuis, waaronder Sanne Hazenberg, het initiatief om haar in te zamelen voor de Haarstichting. "Met succes", weet Sanne. "We hebben inmiddels al vijftien keer een donatie gekregen."

Er waren zaterdag meer activiteiten tijdens de open dag.

Tip de redactie