Werkgroep Burgerhout Bruist wordt stichting

De werkgroep Burgerhout Bruist in Roosendaal gaat verder als een stichting.

Een klein groepje vrijwilligers blies in september 2014 het wijkevenement 'Burgerhout Bruist' nieuw leven in.

Dit comité groeide uit tot een zelfstandig functionerend team. Deze ploeg, bestaande uit negen Burgerhouters, was toe aan een volgende stap en besloot tot oprichting van een stichting.

De voorbereidingen voor het volgende buurtfestival op zondag 10 september zijn inmiddels in volle gang. Het doel van de stichting is om je buren te leren kennen.

Verbinding

Het evenement 'Burgerhout Bruist' brengt bewoners, bedrijven, clubs en verenigingen met elkaar in verbinding. De wijk Burgerhout bestaat uit de wijken Joseph, Fatima, Keijenburg en het villapark.

"In de aanloop naar de dag zelf leidde dit al tot mooie kruisbestuivingen en ook nu werkt het effect nog na", geeft de stichting aan. "Dat de organisatie met minieme middelen en zonder winstoogmerk in 2015 een drukbezochte, mooie dag wist neer te zetten heeft daar ongetwijfeld mee te maken."

Eigen logo

De organisatie werkt inmiddels zelf aan verdere professionalisering.

Zo heeft de stichting een eigen logo en huisstijl gekregen en is deze vernieuwde look terug te vinden op de website, de Facebook-pagina, raamposters en het magazine ‘Middelen’ om jong en oud te betrekken bij het evenement.

Wie wil deelnemen of mee wil helpen kan kijken op www.burgerhoutbruist.nl of mailen naar info@burgerhoutbruist.nl.

Tip de redactie