Crowfunding voor aanschaf borstelbuil molen de Hoop

Molenstichting De Hoop wil door middel van crowdfunding geld inzamelen om een borstelbuil te kunnen kopen. Hiermee kan in de molen het complete maalproces worden uitgevoerd en kunnen er meer producten verkocht worden. 

Op deze manier hoopt de stichting voldoende inkomsten te verwerven om Molen De Hoop te kunnen behouden voor Sprundel.

Molen De Hoop Sprundel werd twee jaar geleden overgenomen van de gemeente door Stichting Molen De Hoop. Er is een termijn van vier jaar overeengekomen, waarin de stichting de gelegenheid krijgt om te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om de molen definitief over te nemen.

Voorzitter Jan van den Broek zet zich vol overgave in om van deze overname een succes te maken.

Molenfonds

"Je moet plannen hebben, we zijn optimistisch. We proberen alle mogelijkheden te benutten", aldus Van den Broek. Afgelopen najaar ontstond het idee om door middel van crowdfunding geld in te zamelen voor de aanschaf van een borstelbuil. Als lid van de Hollandsche Molen kon de stichting gebruik maken van het internetplatform voor crowdfunding van het Molenfonds.

Nu wordt er nog gewerkt met zogenaamde handbuiltjes. Hiermee wordt op kleine schaal bloem gezeefd uit gemalen graan. Van deze bloem wordt door de plaatselijke bakkerij het Sprundels molenbrood 'Wiendfleppen' gebakken. Met de borstelbuil kan de productie opgeschroefd worden en kan De Hoop in de toekomst zelf onder andere bloem, gries en zemelen vervaardigen en verkopen.

Project

Als één van de toeristische trekpleisters in Sprundel is de stichting Molen De Hoop ook van de partij bij de aftrap van het project Beleef Sprundel op 4 juni. Dit project wil in samenwerking met de belangrijkste toeristische pijlers in Sprundel, arrangementen aanbieden, om het dorp meer op de kaart te zetten.

Op 4 juni is er het 'Erfgoed ommetje', een wandeling langs De Trapkes, de Sint Janskapel en het Fatimapark en dan, over de akker, door naar Molen De Hoop, Jan van den Broek hoopt dat dit een definitief ommetje kan worden.

Molenaars

Als geboren en getogen Sprundelaar hoopt de voorzitter van de molenstichting van harte dat het lukt om de molen te behouden voor zijn dorp. "Want", zo stelt hij, "zonder Molen De Hoop is Sprundel niet af." 

Een positieve ontwikkeling is het feit dat twee Sprundelaren zich onlangs hebben gemeld om de vrijwillige molenaarsopleiding te gaan volgen. Dus, met een beetje geluk, kan Molen De Hoop ook in de toekomst gewoon blijven draaien.

Tip de redactie