Man uit Sprundel opgepakt voor moord

Een 43-jarige man uit Sprundel is donderdagmiddag opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op een 60-jarige man uit Breda. 

De zestiger werd op vrijdagavond 6 januari doodgeschoten aan de Lunetstraat in zijn woonplaats. Dat gebeurde na het verlaten van café ’t Hoekske, waar hij een verjaardagsfeest bijwoonde.

De politie kwam de man door intensief rechercheonderzoek op het spoor. De politie kreeg vrijdag 6 januari om 23.22 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving Dijkplein/Lunetstraat schoten had gehoord.

Agenten die ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, de zwaargewonde Peter van der Linde liggen.

Team Grootschalige Opsporing

De dienders begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma-arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden.

Er werd daarna een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Er werd onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen bestaande uit vijftien rechercheurs.

Opsporing Verzocht

Dinsdag 10 januari werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het dodelijk schietincident.

Getuigen en andere mensen met informatie over het slachtoffer en het mogelijke motief van de daders werden opgeroepen te reageren.

Uitgebrande auto's

De uitzending leverde vijftien tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden aan de Horendonk in Essen en aan de Gilzeweg in Bavel.

De BMW die uitbrandde in Essen is vermoedelijk gebruikt door de schutter om te vluchten en werd eerder gestolen vanaf de Valkenierslaan in Breda. Het is niet duidelijk of ook de Audi in Bavel gelinkt wordt aan de zaak. 

Criminele milieu

Het slachtoffer handelde in auto's. Volgens de politie had hij contacten met het criminele milieu.

Het vermoeden bestaat dat de Bredanaar bewust is opgewacht in de omgeving van café 't Hoekske. Daarbij zou het gaan om een geplande afrekening.

NUwerk

Tip de redactie