PostNL haalt de komende tijd in de gemeente Roosendaal meer dan de helft van de brievenbussen weg. Dat heeft het bedrijf besloten, omdat er steeds minder post wordt verzonden. 

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd. Op plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk blijven de bussen staan. Bij een paar plaatsen plaatst PostNL nieuwe brievenbussen bij.

In totaal blijven 35 brievenbussen behouden. Veertig exemplaren verdwijnen. In totaal komen er zeven nieuwe bussen bij. Daardoor blijven er in totaal 42 objecten staan waar mensen hun post in kunnen deponeren. PostNL is bij de keuze voor het weghalen van brievenbussen niet over één nacht ijs gegaan.

De afgelopen tijd voerde de postorganisatie gesprekken met verschillende belangenorganisaties, zoals ouderenbonden ANBO en KBO, I(e)derin (zet zich in voor mensen met een beperking of ziekte) en de Vereniging van Kleine Kernen (zet zich in voor de belangen van dorpen).

Zorginstellingen

"Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij ook rekening met de afstandeis voor brievenbussen, zoals vastgelegd in de Postwest", legt een woordvoerder van PostNL uit.

Het postbedrijf begint op maandag 13 maart met het verwijderen en verplaatsen van de brievenbussen.

Wijzigingen

Medio juni zijn alle wijzigingen doorgevoerd. Nieuwe plekken waar mensen hun post kunnen deponeren zijn de Boulevard 118B, de Van Beethovenlaan 7, de Philipslaan 82, de Gastelseweg 233, de Leemstraat 11 en de Rucphensebaan 9 in Roosendaal.

Op plekken waar de brievenbus verdwijnt, wordt dit drie weken van te voren aangegeven. Bewoners ontvangen op hun huisadres een brief met informatie over de veranderingen.