De betonnen bandjes tussen de rijweg en het fietspad tussen de kruising Groot Stuk/President Hopstakenlaan en de rotonde van de Bovendonksestraat/Julianastraat in Hoeven zorgen voor behoorlijk wat valpartijen. 

De obstakels met bosschages leveren geen problemen op, maar de reguliere blokken zijn een ander verhaal.

Frank Rockx, fractievoorzitter van het CDA, wil dat de verkeersdeskundige van de gemeente Halderberge zich daar met spoed over buigt. "Als straks de brede school open gaat en het daar aanzienlijk drukker gaat worden, voorspel ik nóg meer ongelukken. Dat moeten we niet willen", aldus Rockx.

Voor Rockx is het een raadsel. De betonnen bandjes liggen al heel wat jaren tussen de voetbalvelden en de rotonde bij de Julianastraat, maar sinds de laatste maanden gaat het er nogal eens mis. "Ik woon vlakbij deze straat en die opstaande scheiding is helemaal niet nieuw of iets dergelijks. Toch is het zo dat er pas de laatste maanden steeds problemen zijn. Het is echter wel meteen goed raak", zo weet Rockx te vertellen.

Kapotte brillen

"Ik weet al van drie afzonderlijke gevallen dat er echt ernstig letsel bij mensen die met de fiets over die genoemde opstaande randen gevallen zijn. Een gebroken kaak, kapotte brillen, afgebroken tanden en talloze ernstige schaafwonden in met name het gezicht als triest resultaat. Laatst sprak ik een man die daar zo naar gevallen was, dat hij met de ziekenwagen mee moest", zegt de fractievoorzitter van het CDA.

Kinderen

De politicus noemt het een levensgevaarlijke situatie en vindt dat de gemeente Halderberge hier op korte termijn mee aan de slag zou moeten.

"Als de nieuwe brede school over niet al te lange tijd in gebruik wordt genomen, is de kans nog groter dat er ongelukken gebeuren. Het wordt op dat gedeelte dan veel drukker met kinderen die te voet of met de fiets over die weg naar school gaan. Je moet er niet aan denken dat straks moeders met kleintjes in een zitje voorop de fiets of zelf fietsende jonge kinderen daar elke dag langs moeten", zegt hij.

Veilig

Rockx wil dat de gemeente deze gevaarlijke situatie bij de herinrichting van het gebied rondom de nieuwe brede school meteen meeneemt.

"Natuurlijk moet er een afscheiding tussen de rijbaan en het fietspad blijven, maar dat kan wel op andere manieren. Een eindje verderop, richting de Oude Antwerpse Postbaan, staan er struiken als afscheiding. Daar lijkt het wel veilig. Het maakt ons niet uit wat er voor in de plaats komt, daar heeft de gemeente een verkeersdeskundige voor. Maar er móet echt iets gebeuren voordat de brede school in gebruik genomen wordt, dat staat wat ons betreft vast", besluit Rockx.