Het Werkplein Hart van West-Brabant krijgt tijdelijk extra ondersteuning. Het gaat in totaal om zes FTE (fulltime banen). De nieuwe medewerkers worden met name ingezet op de afdelingen 'Inkomen' en 'Staf'.

Reden is dat het klantenbestand de afgelopen tijd fors is gegroeid. Onder het Werkplein Hart van West-Brabant vallen de voormalige sociale diensten van de gemeenten Roosendaal, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Zundert.

Bij het Werkplein kunnen mensen die geen inkomen hebben een bijstandsuitkering aanvragen. Ook helpen medewerkers bij het zoeken naar werk, een opleiding of een werkervaringsplek.

Het hoofdkantoor van het Werkplein Hart van West-Brabant is gevestigd in het gemeentehuis van Etten-Leur aan de Roosendaalseweg 4. In Roosendaal is een dependance bij 'WegWijs Roosendaal' aan de Dunantstraat 80.

Stijging

Het aantal klanten dat een beroep doet op het Werkplein is sinds de start in 2015 gestegen. "Het Werkplein is gestart met een formatieaantal waarvan de berekeningen dateerden uit 2012. Het klantenbestand is de afgelopen vijf jaar met circa een derde gestegen", vertelt Corrie in ’t Hout, woordvoerster van de gemeente Roosendaal.

"Voor 2015 was de crisis hier mede oorzaak van. Vanaf 2015 komt hier ook de verhoogde instroom van statushouders en de nieuwe doelgroep Participatiewet bovenop". Sinds 2015 kunnen mensen met een gedeeltelijke arbeidsbeperking geen aanspraak meer maken op een Wajonguitkering of een plek in de sociale werkvoorziening.

Bijstand

Deze mensen komen daardoor in de bijstand terecht en worden klant van het Werkplein. Deze organisatie probeert zoveel mogelijk klanten te begeleiden naar een reguliere baan, zodat zij zelf voor hun geld kunnen zorgen en onafhankelijk kunnen leven.