Het merendeel van de ondernemers op Halderbergse bedrijventerreinen willen dat er een breedbandverbinding wordt aangelegd. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Halderberge.

"We kunnen alleen faciliteren, maar vinden dit wel zo’n duidelijk signaal dat we het rapport doorsturen naar de telecommarkt. We hopen dat een van de partijen dit op zal pakken, want het zal zeker een flinke economische impuls voor de bedrijventerreinen betekenen", aldus wethouder Frits Harteveld.

In de Economische Visie van de gemeente Halderberge van 2014 staat een gemeente-breed breedbandnetwerk hoog op het verlanglijstje. Halderberge pleit namelijk voor een situatie waarbij alle bewoners en bedrijven beschikken over breedband.

"Ook hebben we met elkaar afgesproken dat we er alles aan gaan doen om de bedrijventerreinen op een hoger plan te tillen", zegt wethouder Frits Harteveld.

Onderzoek

Glasvezel aanleggen op bedrijventerreinen valt niet onder de taken van de gemeente, maar dat wil niet zeggen dat het college zich niet met het onderwerp bezighoudt.

B&W heeft daarom besloten onder de ondernemers op bedrijventerreinen te inventariseren of er überhaupt behoefte is aan glasvezel.

"We hebben eerder al een onderzoek gedaan, maar dat is nu echt per bedrijventerrein gedaan. Het kon immers goed zo zijn dat er op een bepaalde locatie meer behoefte aan is dan elders. De conclusie is echter dat de behoefte op de meeste plekken enorm groot is", aldus Harteveld.

Bevindingen

De gemeente hoopt dat er vanuit de markt het initiatief wordt genomen om een breedbandverbinding aan te leggen op de bedrijventerreinen.

"Om die reden zullen we onze bevindingen doorsturen naar de netwerkbeheerders. Op de Bosschendijk is al begonnen met de aanleg van glasvezel en we dat de telecommarkt ook de andere terreinen hiervan gaan voorzien", aldus de wethouder.