Wethouder Hans Verbraak van Cultuur heeft op korte termijn geen oplossing voor de Wouwse bouwclub ‘We zen wir de leste’ die dit jaar de schuur kwijtraakt waar de carnavalswagen wordt gebouwd. 

In de carnavalsloods aan de Kuisel in Roosendaal waar een aantal Roosendaalse bouwclubs zijn gevestigd is geen plaats voor de Wouwenaren.

De Roosendaalse Lijst en het CDA waren voor 'We zin wir de leste' in de bres gesprongen en vroegen wethouder Verbraak om mee te denken over een oplossing. Volgens twee partijen en dient de gemeente niet alleen bouwclubs uit Roosendaal te helpen, maar ook uit de dorpen.

Verbraak benadrukt dat de loods aan de Kuisel vol is. Verschillende verenigingen die actief zijn in stichting CABOD zijn daar gevestigd: "Er is geen zicht op dat één van de huidige gebruikers de loods op korte termijn zal verlaten."

Overleggen

Wel wil de wethouder op korte termijn in overleg treden met CABOD en de bouwclubs om te kijken of de gemeente iets kan betekenen: "Indien oplossingen mogelijk zijn, is de gemeente bereid hier een faciliterende rol in te spelen. Ideeën en mogelijkheden voor de bouwclubs zijn altijd welkom en de moeite van het onderzoeken waard."