Na vier jaar van afwezigheid keert de Turfloop terug in Schijf. De organisatie wil het hardloopevenement laten plaatsvinden op zaterdag 8 juli. 

Het evenement maakt onderdeel uit van alle activiteiten rondom de Schijfse Kermis. De Turfloop keert na vier jaar weer terug in Schijf. Na een aantal jaar zonder werd het evenement toch erg gemist door hardlopers uit de regio.

De nieuwe organisatie, bestaande uit hardlopers, vond dat het hoog tijd dat de Turfloop weer plaats zou vinden. Het heft is daarom in eigen hand genomen en er is contact gezocht met muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA).

Samen worden er voorbereidingen getroffen om de Turfloop plaats te laten vinden tijdens het Schijfse kermisweekend van vrijdag 7 tot maandag 11 juli.

Kermisloop voor kinderen

De Turfloop zal plaatsvinden op de zaterdagavond en er wordt een loopevenement voor jong en oud door de bosrijke omgeving van Schijf. Om 18.00 uur zal er een kermisloop georganiseerd worden voor de kinderen. Er wordt een parcours uitgezet van één kilometer met voor alle deelnemende kinderen na afloop een prijsje.

Om 19.00 uur starten de vijf en tien kilometer. Het nieuwe parcours begint bij het kermisterrein aan de Roosendaalsebaan en gaat vervolgens door het bos, een klein stukje door Schijf zelf en eindigt op het kermisterrein.

Feestweekend

De Schijfse Kermis is een jaarlijkse feestweekend. Naast de Turfloop is er ook altijd een druk bezochte braderie en treden er verschillende artiesten op in de grote tent die wordt neergezet op de Roosendaalsebaan.

Ook staan er verschillende kermisattracties voor de jeugd. In de feesttent is het in totaal vier avonden feest.
In Schijf wordt het weekend dan verlengd tot maandag. De senioren genieten dan tijdens een speciale middag en als afsluiter treedt er standaard nog een band op.