Esmeralda Kuijpers nieuwe Gast van de Burgemeester

De twaalfde 'Gast van de  Burgemeester' is donderdag geïnstalleerd door burgemeester Jacques Niederer. De 15-jarige Esmeralda Kuijpers werd voorgesteld tijdens de raadsvergadering. 

Burgemeester Jacques Niederer kwam een aantal jaar geleden met het idee voor de 'Gast van de burgemeester', waarbij zes maanden lang een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs meeloopt met de burgemeester.

Dit is vergelijkbaar met een inkijkstage. Zo kan er een brug worden geslagen tussen politiek, bestuur en jeugd.

Esmeralda  gaat een half jaar een blik werpen op het ambt van burgemeester. Zo maakt ze kennis met het plaatselijke politiek en met het lokale bestuur. Esmeralda mag vergaderingen gaan bijwonen, toespraken houden op belangrijke gelegenheden en samen met burgemeester Niederer vertegenwoordigende taken verrichten.

Kans

De tiener zit op het Da Vinci College en volgt de leerweg praktijk op het VMBO (zorg en welzijn). Ze is erg verheugd dat ze deze kans krijgt. "Ik vind het een grote eer dat ik de gast van de burgemeester mag zijn en hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen. Ik ben erg benieuwd wat ik de komende maanden ga meemaken."

Burgemeester Jacques Niederer ziet ernaar uit om te werken met Esmeralda. "Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Iedere keer weer ben ik onder de indruk van het talent en het enthousiasme dat deze jonge mensen met zich meebrengen."

Inspireren

"Ook door Esmeralda laat ik me inspireren", vervolgt Niederer. "Ik wil graag via haar frisse blik inzicht krijgen in hoe de jeugd kijkt en denkt. Het is van belang om de jeugd bij het besturen van onze stad te betrekken. Daarom ben ik blij met de komst van Esmeralda, alweer mijn twaalfde gast." 

Esmeralda neemt het stokje over van de vorige 'Gast van de burgemeester', de 16-jarige Lars Hermus die donderdag afscheid heeft genomen.

Tip de redactie