Ploegvoorstelling Willebrord Wil Vooruit in teken van talent

De ploegvoorstelling van Willebrord Wil Vooruit (WWV) die afgelopen donderdagavond plaatsvond in een volle zaal van 't Pleintje te Sint Willebrord stond in het teken van talent. 

Met de categorieën Jeugd (11) en Nieuwelingen (8) worden de overwinningen doorgenomen waaronder een derde podiumplek op het WK in Oostenrijk. "Vechters", zo worden de Junioren (15) bestempeld.

Ploegleider Marcel Gunst: "Je moet je als Junior ontdekken en niet inzetten op één specialiteit." De renners van de categorie Elite en Beloften (20) weten precies waar hun krachten liggen. Met het publiek delen ze hun lijst van overwinningen en verwachtingen voor dit nieuwe seizoen.

Een aantal renners zijn praktisch door WWV klaargestoomd voor de profafdeling.

Mooie wedstrijd

Acht renners uit deze categorie staan op zondag 12 maart aan de start van de Dorpenomloop Rucphen. "Het wordt een mooie wedstrijd met sterke ploegen aan de start. De finish wordt wat smaller dan we gewend zijn maar dat kan best wel eens heel gunstig uitpakken", verklaart organisator Corry Maas al doelend op de vernieuwde Dorpsstraat.

Ook wethouder sport, René Lazeroms heeft goed nieuws voor de Willebrordse wielervereniging. "Binnenkort wordt het wielerplan Binnentuin gelanceerd. Dit plan bevat een asfaltparcours waarop getraind kan worden. Hopelijk wordt dit project door de gemeenteraad omarmd en weten we over twee maanden of we eindelijk een go- moment in onze wielergemeente hebben."

Tip de redactie