Meekrapdurp maakt zich op voor carnavalszondag

Grote veranderingen dit jaar voor, tijdens en na de optocht in Meekrapdurp.

Op het terrein van Garage Verhoeven komt een podium te staan waarop dweilbandjes en een DJ het publiek gaan vermaken. De leutstoet vertrekt nog steeds vanaf het Vlekkeplein, maar rijdt de route wel andersom. Dus eerst richting L.P. van Mallandstraat en daarna pas de 'suikerwijk'.

Op carnavalszondag gaan 'de mannen van de Meekrap' het carnaval in het dorp nieuw leven in blazen. Dit gaat onder andere gebeuren in de vorm van een carnavalfestival. Op het terrein van garagebedrijf Verhoeven wordt een podium gebouwd.

Tevens wordt de weg overkapt met een zogeheten 'magic-sky'. Dweilbandjes afgewisseld met een dj gaan hier voor, tijdens en na de optocht het publiek vermaken. De horecagelegenheden zijn open en ook buiten staat een tap en zijn gelegenheden voor eten en drinken.

Carnavalfestival

"We zagen de laatste jaren dat het aantal deelnemers en zeker het aantal grote wagens aan de optocht minder werd. Zelfs het verhogen van het prijzengeld was niet meer toereikend", aldus Jeroen Heijnen en Arjan Luijten van de organiserende carnavalsvereniging de Meekrap.

Besloten werd om het over een andere boeg te gooien. Al snel ontstond het idee om een carnavalfestival te gaan organiseren.

"Op het terrein van Verhoeven komt achter het hek op straathoogte, een overdekt podium van tien bij vier meter te staan. Camping-dj Karel Frijters draait daar vanaf een uur of een tot en met de optocht. Vanaf vier uur wordt het podium daarna om tourbeurt bezet door optredens van Simpelfonie uit Etten Leur, Zo Mar Stemme uit Roosendaal, ‘t Kan Nog Net uit Stampersgat en Wa d’un Getob uit Oud Gastel."

Draai ut is om

Wellicht mede geïnspireerd door het motto 'draai ut is om' heeft de Meekrap tevens besloten om de optocht dit jaar andersom te laten rijden.

De start is en blijft op het Vlekkeplein, dan door de Gastelse Dijk West naar de L.P. van Mallandstraat, over de Noordzeedijk terug naar het Vlekkeplein, door de Dennis Leestraat naar de Beetwortelstraat, om na een rondje door de wijk, uiteindelijk bij de kerk weer naar boven te gaan om daar te ontbinden.

"Direct na de optocht wordt de weg afgesloten en bouwen we, vanaf het podium over de weg, een magic sky op. Dat is een soort van circustent zonder zijflappen die veel gebruikt wordt bij festivals."

Zilveren Soes

Vanaf een uurtje of zes neemt Prins Peer de microfoon ter hand om het een en ander aan elkaar te praten.

"Hij kondigt aan en af. We doen de prijsuitreiking van de optocht, reiken de zogenaamde Zilveren Soes uit aan de kapel met het beste optreden en houden een prijzenfestival waarbij we onder de naam van Prins Peer’s Prijzenpaleis gratis ludieke prijzen weggeven", vervolgt het tweetal.

Eerder weggaan

De verwachting is dat het buitenprogramma rond negen uur is afgelopen, waarna de feestelijkheden binnen in Zaal Geerts worden voortgezet met onder andere Adj Ambiance.

"We gaan dit voor de komende jaren wegzetten om te kijken of dit levensvatbaar is. We hopen de komende jaren meer dweilbandjes te strikken en zelfs op verschillende podia andere muziek te laten horen. Dit jaar waren we eigenlijk te laat, omdat de meeste bandjes al andere verplichtingen hadden."

"We hebben in principe aan alles gedacht, dus het is niet nodig om eerder uit Meekrapdurp weg te gaan", lachen de carnavalsvierders tot slot.

Tip de redactie