Het team RBC jeugd onder 12 jaar timmert flink aan de weg. Van 11 tot 16 april neemt het team deel aan een groot internationaal voetbaltoernooi in Spanje, waar in totaal meer dan tweehonderdvijftig teams uit veertig landen meedoen. 

Op het toernooi treden ook grote namen aan zoals Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United en Paris Saint Germain. Er wordt in meerdere poules gespeeld en een aantal wedstrijden wordt zelfs live uitgezonden. Voor de meeste voetballertjes geldt dat dit een kans is die je maar een keer in je leven krijgt. De duels worden gespeeld op diverse plaatsen in Noord-Spanje.

Voor een dergelijk gebeuren moet er natuurlijk flink in de buidel worden getast, daarom worden er sponsors gezocht om dat voor elkaar te krijgen. De jonge voetballers zijn intussen zelf ook al fanatiek aan de slag met allerlei acties.

Zo werden er zondag tijdens de wedstrijd RBC-Alliance wafels verkocht aan het publiek, wassen de jongens auto’s, halen ze geld op met lege statiegeldflessen of laten zich door familie en vrienden sponsoren. Dit alles is nog niet genoeg om het geheel te bekostigen.

Om meer sponsors binnen te krijgen, is er een Facebookpagina in het leven geroepen.