De achtervolging van een personenauto in Roosendaal in de nacht van maandag op dinsdag is rond 01.30 uur gestopt met de aanhouding van een 20-jarige man uit die gemeente. Waarom de man er vandoor ging is de politie niet duidelijk. 

Agenten zagen de auto vanaf de parkeerplaats aan de Ferdinand Bolstraat in Roosendaal de Jan Vermeerlaan oprijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar die ging er meteen met een hoge snelheid vandoor. 

De politie volgde de wagen via de Burgemeester Freijterslaan, de Rubenslaan, de Jacob van Ruijsdaelstraat, de Anthony van Dijckstraat en de Gerard Doustraat.

Daar had de auto inmiddels zoveel schade opgelopen dat het voertuig niet meer verder kon rijden. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor, maar na een korte achtervolging door een van de agenten kon hij worden aangehouden. Tijdens zijn vlucht gooide hij diverse goederen weg. Het bleek te gaan om in totaal drie mobiele telefoons.

Het rijbewijs van de man is ingenomen omdat hij de maximaal toegestane snelheid fors overschreed tijdens de achtervolging. Hij is aangehouden voor het negeren van een stopteken en het veroorzaken van gevaar op de weg.