De provincie Noord-Brabant gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar die het klooster Mariadal in Roosendaal wil herontwikkelen. De provincie kocht het klooster in 2013. 

Ontwikkelaars, vastgoedgebruikers, beleggers, bouwers en/of exploitanten wordt gevraagd om met een bijzondere en haalbare invulling te komen voor dit unieke erfgoedcomplex op een prominente locatie in het hart van Roosendaal.

De provincie Noord-Brabant zoekt een samenwerkingspartner die het volledige kloostercomplex (vastgoed en tuinen) koopt en zorgt voor een toekomstbestendige invulling van de plek, met behoud van het cultuurhistorisch erfgoed én met toegevoegde waarde voor Roosendaal.

Gedeputeerde Henri Swinkels: "Samen met de gemeente streven we naar een multifunctionele, toekomstbestendige en rendabele herbestemming. We denken dan aan bestemmingen als wonen, zorg, onderwijs, logies, wellness, horeca, werken en/of dienstverlening."

Duw

De voorgenomen verkoop van het klooster past in de werkwijze van de provincie: "Bij de start van het programma hebben we aangegeven dat we als provincie een start willen maken met het behoud van erfgoed dat belangrijk is, we willen een duw in de goede richting geven. Maar daarna is het de bedoeling dat anderen het stokje overnemen. Daar maken we nu een begin mee."

Marktpartijen hebben tot uiterlijk 27 februari de tijd om zich in te schrijven en tot uiterlijk 24 maart om een eerste voorstel in te dienen.