Vernield Sprookjeshuis wordt in ere hersteld

De gemeente en projectontwikkelaar BVR gaan de schade aan het Sprookjeshuis in Park Vrouwenhof in Roosendaal snel herstellen. 

Het gebouwtje dat hoort bij het openluchttheater viel vorige week ten prooi aan vernielingen. Volgens het bestuur van Stichting Openluchttheater Vrouwenhof (OLTV) is het niet de eerste keer dat het Sprookjeshuis is beschadigd. Deze keer werden er ook spullen gestolen uit het pand.

Zelfs de camera’s die werden opgehangen om dit soort activiteiten te voorkomen zijn verdwenen. "Dit is geen klein vandalisme, maar meer bruut geweld", benadrukt het bestuur op Facebook. De stichting kondigt aan niet bij de pakken neer te gaan zitten. De bestuursleden kregen veel steunbetuigingen: "Dat geeft ons als bestuur en vrijwilligers van het OLTV moed en vastberadenheid om iedere keer door te gaan."

De organisatie vermoedt dat de vandalen niet weten wat voor ellende zij aanrichten voor de vrijwilligers van het openluchttheater. Het bestuur heeft inmiddels aangifte gedaan en gaat de beelden van de camera’s bekijken.

Tip de redactie