De Leemstraat tussen Roosendaal en Zegge wordt waarschijnlijk verbreed. Dat zorgt ervoor dat het verkeer veiliger kan passeren. Ook krijgen fietsers meer ruimte op het moment dat vrachtverkeer elkaar passeert. 

Er komt geen apart fietspad. Volgens de gemeenten Roosendaal en Rucphen zou dit moeilijk te realiseren zijn, omdat er zoveel inritten en zijwegen langs de Leemstraat lopen.

De uitbreiding van de Leemstraat maakt onderdeel uit van een pakket maatregelen om de verkeerssituatie ter plekke te verbeteren. De aansluiting met snelweg A58 en de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge wordt zo ook een stuk veiliger. De twee gemeenten hebben de verbeterpunten gezamenlijk opgesteld.

Daarbij was ook een vertegenwoordiging van de ondernemers op industrieterrein Majoppeveld, bewoners uit Zegge, bewoners uit de Meulenberg, verkeersorganisatie VVN en de Fietsersbond betrokken. Een adviesbureau is vervolgens aan de slag gegaan om te kijken wat voor maatregelen mogelijk zijn.

Rotonde

De colleges van burgemeester en wethouders van de twee gemeenten stellen voor om een rotonde aan te leggen op het kruispunt A58-Onze Lieve Vrouwestraat. Dat zorgt voor een betere afwikkeling van het verkeer. Ook moet het verkeer afremmen, waardoor er minder hard zal worden gereden. De bocht van de Leemstraat en de Nelson Mandelaweg dient ruimer te worden.

Nu blijkt de boog voor onder meer vrachtwagens te krap om te nemen. De gemeenten willen aan de Lage Zegstraat een landbouwsluis realiseren. Tractorrijders kunnen die makkelijk passeren, maar automobilisten niet. Op deze manier krijgt sluipverkeer geen kans meer om de Lage Zegstraat te passeren. Daarmee verandert deze weg in een autoluwe straat.

Kosten

Het realiseren van deze maatregelen samen kost naar verwachting één miljoen euro. De verwezenlijking van de rotonde op het kruispunt van de A58 met de Onze Lieve Vrouwestraat en de verbreding van de Leemstraat bedragen gezamenlijk acht ton.

Aan de aanpassing van de bocht tussen de Nelson Mandelaweg en de Leemstraat hangt een prijskaartje van één ton. De landbouwsluis gaat ongeveer 50.000 euro kosten. Later dit jaar wordt duidelijk wanneer alle wegwerkzaamheden worden uitgevoerd.