De nieuwjaarsreceptie in de gemeente Roosendaal in de St. Jan bestond maandagavond louter uit goed nieuws. Burgemeester Jacques Niederer liet zijn licht schijnen op alle positieve ontwikkelingen die in 2016 op lokaal niveau plaatsvonden. 

"We zitten in de lift. Onze stad sprankelt. Met dank aan de aantrekkende economie, maar zeker ook met dank aan een stevige ambitie, een fikse dosis ondernemingszin, geen zonde portie vernieuwingsdrift en sterke staaltjes samenwerking met steeds meer betrokken burgemeesters."

Volgens Niederer gaat met de komst van een tweejarige hbo-opleiding van Avans Hogeschool in Roosendaal een belangrijke wens van de gemeente in vervulling:

"De nieuwe onderwijsvorm biedt in samenwerking met regionale ROC’s en het bedrijfsleven mbo-studenten de mogelijkheid de kans om een zogenaamde Associate Degree te behalen. Dit verhaal kent alleen maar winnaars. Meer kennis is goed voor de ontwikkeling van Roosendaal en geeft bovendien een positieve impuls aan Stadsoevers, het vestigingsgebied van de hogeschool."

Op dreef

Ook het woningbouwplan in Stadsoevers komt na jaren eindelijk op dreef. Op de Wipweide bouwt een ontwikkelaar dit jaar de eerste huizen. "Potentiële bewoners melden zich massaal voor een woning. Ontwikkelaars staan te popelen om mee te bouwen aan een duurzame wijk. Ondernemers vinden er de creatieve broedplaats die ze zoeken", gaf Niederer aan. Volgens hem begint het voormalige handelscentrum van Roosendaal een nieuw leven. Ook met de werkgelegenheid gaat het goed in Roosendaal.

De burgemeester is trots op de vestiging van het distributiemarkt van Primark op industrieterrein Borchwerf: "Dat een groot internationaal merk kiest voor Roosendaal, zegt alles over de centrale ligging en de bereikbaarheid van onze stad. De komende jaren vinden naar schatting zo’n 500 mensen uit de regio een baan bij het distributiecentrum. Onze gemeente speelt daarbij een belangrijke rol als verbindende schakel."

Welkomstpakketten

De avond werd extra feestelijk toen Niederer de eerste welkomstpakketten voor nieuwe bewoners overhandigde. Loes Rutten en Marleen Goossens waren de eerste kersverse Roosendalers die dit cadeau kregen overhandigd. Vanaf heden krijgen alle nieuwe inwoners een pakket met daarin informatie van de gemeente en de VVV en waardecheques van Roosendaalse ondernemers. Borelingen krijgen een aangepast cadeau.