De Kerstcross op Tweede Kerstdag in Sprundel heeft voor velen het karakter van een reünie. Atleten en trimmers die in een gezellige sfeer iets aan hun conditie doen, opa’s en oma’s die vroeger meeliepen en nu naar hun kleinkinderen komen kijken.  

Bij de vrijwilligers die voor een goed verloop zorgen, zijn er ook jaarlijks vrijwel dezelfde gezichten. De leden van het Kerstcrosscomité worden al wat ouder, maar voorzitter Ad Foesenek zegt: "We willen het minstens tot de 55e keer volhouden."

Op maandag 26 december wordt er op het eind van de Noodstraat voor de 52e keer door bos en veld gelopen, door jong en oud. Het veel geprezen parcours gaat over onverhard terrein, weilanden en bospaden met pittige klimmetjes. Het gaat veel deelnemers er vooral om tijdens de kerst sportief bezig te zijn, maar er wordt gelopen in 17 categorieën.

Nostalgische sfeer

Alles gebeurt in een nostalgische sfeer: inschrijven in een stal, verkleden in een schuur, warme chocolademelk na afloop, alle deelnemers een vaantje en voor de besten in elke categorie een beker.

Geen bijzondere luxe of geldprijzen en bekende atleten betalen gewoon inschrijfgeld. Dankzij een sponsor kan de jeugd tot 13 jaar gratis inschrijven. Dat inschrijven is Tweede Kerstdag bij het parcours vanaf 10.00 uur.