Bekeuringregen tijdens handhavingsactie in Halderberge

In Halderberge zijn aardig wat inwoners op de bon geslingerd. Dit gebeurde tijdens handhavingscontroles waarbij de gemeentelijk BOA’s in samenwerking met de politie diverse controles hielden in Oud Gastel en Bosschenhoofd.

Op de Roosendaalsebaan in Oud Gastel en de Sint Antoinedijk in Stampersgat zijn 21 fietsers bekeurd, omdat zij geen of geen goede verlichting op hun fiets hadden. Bij de basisscholen de Linde, St. Bernardus en St. Johannes in Oud Gastel waren BOA’s en agenten aanwezig om toezicht te houden op de verkeersveiligheid gericht op ouders bij het halen en brengen van hun kinderen. Er is ook een bekeuring uitgedeeld, omdat een ouder zijn autoruiten niet voldoende ijsvrij had gemaakt.

Mobiel bellen

Er is ook een snelheidscontrole gehouden. Dit gebeurde op de N641 bij de Kralen in Oud Gastel is een snelheidscontrole, maar alle voorbijrijdende auto’s hielden zich aan de snelheid. Ook op de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd werd de toegestane snelheid niet overtreden. Wel werden bekeuringen uitgeschreven voor mobiel bellen achter het stuur, een verlopen APK en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Fout parkeren

Naar aanleiding van diverse klachten hebben de BOA’s ook gecontroleerd op fout parkeren op het industrieterrein Borchwerf. Het ging hier om fout parkeren van vrachtwagens en containers. Zes vrachtwagenchauffeurs werden weggestuurd en vier vrachtwagens werden bekeurd voor fout parkeren. De BOA’s hebben daarnaast ook aandacht gehad voor hondenoverlast.

Tip de redactie