Wouw on Ice gaat op herhaling

Schaatsliefhebbers kunnen voor de tweede keer de ijzers onderbinden in Wouw. Opnieuw verrijst er een ijsbaan met een oppervlakte van driehonderd vierkante meter. 

Daarnaast heeft de organiserende Stichting Wouw on Ice een actief activiteitenprogramma opgesteld. Daarbij gaan sportiviteit en gezelligheid hand in hand.

"De behoefte aan een evenement als dit, bestond in Wouw al jaren", vertelt Frenk Theuns, voorzitter van Stichting Wouw on Ice.

"Vorig jaar hebben een aantal Wouwse ondernemers en ik de krachten gebundeld en zijn de uitdaging aangegaan. Doordat ik in Bergen op Zoom zo’n tien jaar betrokken ben geweest bij de organisatie van die ijsbaan, wist ik waaraan ik begon. Toch was het best spannend. Je wilt natuurlijk dat het een succes wordt. Nou, dat werd het! Vorig jaar trokken we maar liefst zesduizend bezoekers!"

Magie

"En dat zijn dus zesduizend redenen om het evenement dit jaar te herhalen", lacht Theuns. "De Wouwenaren zelf vinden het geweldig dat er rondom de feestdagen zoveel te beleven is op de Markt. Maar Wouw on Ice trekt ook bezoekers van buiten het dorp, hebben we gemerkt. "

"Men is vooral gecharmeerd van de open en intieme sfeer die er hangt. En met de hele aankleding en de prachtige locatie is de magie, vooral ’s avonds, compleet. Het is een sociaal gebeuren met een sportief karakter. En door de Wouwse middenstand erbij te betrekken, kunnen we de bezoekers heel wat bieden."

Schaatsclinic

"In Wouw kan men uitstekend uit eten gaan en daarnaast kan men tijdens het evenement voor koek en zopie terecht in het horecachalet", vertelt de voorzitter. Op de ijsbaan is de bekende curlingcompetitie waarbij teams met vier tot acht personen strijden om de Wouw on Ice 2017 Curling Beker. Op 23 december is de Start-van-de-Kerstvakantie-borrel met optredens van Corné van Meer (aanvang 17.30 uur) en de bekende zanger Rob van Daal (20.00 uur). Een dag later geven Monique Schrooyen en Bert Brouwer om 15.00 uur een concert.

Julia Schutten en zangkoor Spek & Bonen staan dinsdag 27 december om 17.00 en 19.00 uur op het podium. Het publiek kan op vrijdag 30 december genieten van een ijsdansdemonstratie van rolschaatsvereniging SEO Woensdrecht. "De muzikale omlijsting wordt verzorgd door verschillende koren, maar ook lokaal talent laat horen wat het in huis heeft. Zij doen de term ‘Wouwse Artiestenparade’ zeker eer aan”, verzekert Theuns. “Kom dus gezellig naar Wouw on Ice, ook als je niet kunt schaatsen!"

NUwerk

Tip de redactie