Het Tongerloplein staat zondag 18 december in het teken van Kerstmis. T’Plein | Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo, atletiekvereniging THOR en Roosendaal Zingt hebben een programma samengesteld dat geheel in het teken staat van Kerstmis. 

De bekende onderdelen zijn de Kerstmannenloop en Roosendaal Zingt Kerst. De Kerstmannenloop is net als vorig jaar geen wedstrijd.

Doel is namelijk om zoveel mogelijk kerstpakketten in te zamelen voor de voedselbanken. Deze pakketten worden aangeboden door ondernemers, winkeliers en alle toeschouwers van de loop. Hiermee staat het evenement geheel in het teken van de kerstgedachte en het goede doel.

Voedselbank

Iedereen mag zelf weten wat voor cadeau hij of zij doneert aan de voedselbank. Op deze manier kan een persoonlijk tintje worden meegegeven aan het presentje. Spullen die worden gegeven kunnen bijvoorbeeld bestaan uit voedsel, kleding en speelgoed.

Tijdens de loop overhandigen de toeschouwers hun pakketje aan een deelnemende Kerstman. Zij geven alle cadeaus vervolgens aan de voedselbank. De finish van de Kerstmannenloop vindt plaats op het Tongerloplein.

De start is om 16.00 uur in de St. Jan. Inschrijven kan online via www.kerstmannenlooproosendaal.nl en op de dag zelf vanaf 13.30 uur in schouwburg De Kring waar deelnemers zich kunnen omkleden.

Kerstmannen

In totaal leggen alle Kerstmannen een parcours van vier kilometer af in de binnenstad en de winkelcentra van Roosendaal. Het eerste deel van de afstand is geneutraliseerd. Daarna geldt een vrije loop van 700 meter.
Wandelen en nordic walking is ook mogelijk.

De Kerstmannenloop is daarmee geschikt om als heel gezin aan mee te doen. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd. Daarvoor krijgt de deelnemer wel een kerstmannenpak of een kerstmuts.

Meezingen

Na de Kerstmannenloop begint Roosendaal Zingt Kerst. Van 17.00 tot 19.00 uur kan iedereen meezingen met kerstliedjes als White Christmas, Jingle Bell Rock en Rudolph. Het thema is 'vrede en saamhorigheid'.

Ook treden diverse solo-artiesten en een aantal koren op. De presentatie is in handen van André Verstijlen. Alle meezingnummers zijn op een groot ledscherm te zien.