De Roosendaalse kunstijsbaan keert weer terug op de oude Markt. De overdekte schaatsvloer opent op 7 december en blijft open tot 9 januari. 

Dat betekent dat jong en oud in de kerstvakantie kan genieten van ijspret. Dit jaar heeft schaatsbond KNSB de schaatsbaan geselecteerd voor activiteiten in het kader van 'IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt.'

Het bestuur van Ice World Roosendaal werkt samen met de KNSB. Voorzitter van Ice World Roosendaal, Hans van Hoek: "De KNSB promoot de tijdelijke ijsbanen onder de naam IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt. Omdat we als deelnemer aan IJSTIJD nu uitgekozen zijn, kunnen we profiteren van een aantal voordelen."

Een aantal sponsors zoals Croky, KPN, Sky Radio en de Telegraaf zorgen voor activiteiten. Op vrijdag 9 december geeft Barbara de Loor, Wereldkampioen 2005 op de 1500 meter, in de KPN Junior Schaats Club, schaatsclinics van een uur aan basisschoolleerlingen. "In totaal is ze vijf uur bij ons op de baan. Zij brengt de kinderen spelenderwijs en met veel plezier het schaatsen bij."

Schoolschaatsen

Net als elk jaar komen voor de kerstvakantie tussen 8.30 uur en 16.00 uur de basis- en middelbare scholieren weer een dagdeel schaatsen.

"De scholen schrijven zich daarvoor in, zegt Van Hoek. "We verwachten rond 5000 leerlingen. We hebben dit jaar ook twee scholen uit Essen en een school uit Sint Willebrord. Eén van de Roosendaalse basisschoolleerlingen, de achtjarige Odette van Boeijen, een groot talent, gaat bij Ice World een paar keer een demonstratie kunstrijden geven."

"Voor de kleintjes die voor het eerst op het ijs staan hebben we een schaatsdiploma- A. Als ze een rondje schaatsen zonder teveel te vallen, krijgen ze dat al. Net als vorig jaar kunnen de schaatsers op zondag tussen 10.00 en 12.00 uur ook weer schaatsles krijgen van Cor Soons van schaatsvereniging De Striene West-Brabant."

Naast de beroemde Curlingcompetitie waar zich veertig teams voor hebben ingeschreven, houdt Ice World op 8 december samen met Sportservice Noord-Brabant en Visio een schaatsdag voor mensen met een visuele beperking. "En op 9 januari organiseren we een dag voor mensen met een beperking. Eén van de hoogtepunten is altijd het bezoek van de Mytylschool", zegt Van Hoek. "Iedereen moet kunnen genieten van ijspret: met of zonder beperking."