Marjolein Bömer alias Miss Lilly Lotus uit Roosendaal verschijnt als pin-upmodel in het onlangs gelanceerde boek 'Vintage Style Guide' van Sugercoated.

Ze werd hiervoor gevraagd na een fotoshoot die Marjolein zichzelf cadeau gedaan had nadat ze in een jaar tijd 34 kilo was afgevallen. Haar droom was in een mooie vintagejurk uit de jaren 50 te passen. De make-over en fotoshoot bij Sugercoated veranderde haar leven.

Een Pin-upmodel is volgens Wikipedia een vrouw van wie foto’s met een pikante uitstraling worden gemaakt. De naam is afgeleid van opprikken van een afbeelding van een schaars geklede actrice of fotomodel. Maar dat is niet de pin-up die Miss Lilly Lotus is. Zij draagt vintage en retrokleding, wel met een ondeugende blik in haar ogen, dat dan weer wel. "De essentie van pin-up is de uitstraling van krachtige vrouwen uit de jaren 40-50", vertelt Marjolein. "En dat wil ik uitdragen."

Figuur

Op een maandagmiddag in februari 2015, besloot Marjolein (33) het roer drastisch om te gooien. Ze wilde als moeder van haar driejarige zoontje een gezond voorbeeld zijn. Ze meldde zich via de website aan bij de Weight Watchers, hield een eetdagboek bij en begon punten te tellen. Daarnaast ging ze in plaats van tweemaal in de week, drie avonden naar Zumbales.

"Ik heb geen honger geleden en stond mezelf ook regelmatig toe om iets lekkers te nemen. En zo doe ik het nog steeds." In een jaar tijd viel Marjolein 34 kilo af en trakteerde zichzelf op een make-over met fotoshoot. "Omdat ik een zandloperfiguur had en gek ben op jaren 50 stijl, wilde ik een make-over als pin-up uit die tijd. Sugarcoates Pictures in Rotterdam is hier in gespecialiseerd."

Imago

Na de make-over zag Marjolein zich in de spiegel in haar mooie vintagekleding. Ze voelde zich fantastisch en het gaf een enorme kick. "Waarom zou ik me niet elke dag zo mogen voelen", vertrouwt ze ons toe. Thuisgekomen ging ze zich verdiepen in de retro/vintagestijl.

Ze vond een leuke winkel in Bergen op Zoom, 'mijn lievelingskleding', en ook online waren er leuke jurken en rokken te vinden. "En ik had een nieuw outfit nodig want al mijn kleren waren te groot", lacht ze. Toen de foto’s thuis kwamen en haar man en zoontje riepen dat mama zo mooi was, ging ze op ook doordeweeks in haar nieuwe retrolook naar haar werk.

In het dagelijks leven is Marjolein communicatieadviseur bij de gemeente Halderberge. "Ik vind het belangrijk om jezelf goed in je vel te voelen, ook voor jonge meisjes wil ik meegeven dat het niet uitmaakt hoe dun of dik je bent, als je je maar goed in je vel voelt."

Miss Lilly Lotus

Marjolein werd lid van enkele Facebookgroepen en startte haar eigen blog in het Engels. "Daar hoorde natuurlijk wel een pin-up-model naam bij. Marjolein is afgeleid van het Hebreeuwse Lotus", legt ze uit. "En zo is Miss Lilly Lotus geboren." Door de Facebookcontacten met de andere Pin-up-modellen gaat Marjolein naar Rockabilly Festivals. Ook volgt ze workshops voor make-up en haar.

Vol trots laat Marjolein haar foto zien in het boek 'Vintage Style Guide' van 'Vivian Kramer gezegd Freher'. Het is een foto van Miss Lilly Lotus als Rosie the Riveter: een spijkertuinbroek met een stofdoek als bandana in het haar.

Het boek is een handboek om te schitteren op feestjes en werkdagen. Er staan tips in over make-up en accessoires. Maar de foto’s zijn stuk voor stuk plaatjes van vintage pin-up-modellen.