De politie heeft dinsdag in Heerle en Roosendaal twee hennepkwekerijen opgerold. In totaal werden 641 cannabisplanten in beslag genomen en vernietigd. 

In een woning aan de Ekelstraat te Heerle werd een hennepkwekerij aangetroffen met verdeeld over drie ruimtes 263 oogstrijpe hennepplanten. De hennepkwekerij en de benodigde goederen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken dat er hier een of meerdere oogsten zijn geweest.

In verband met de vermoedelijke opbrengst van de eerdere oogsten werd de auto van de verdachte ook ingenomen. De aanwezige vrouw en man zijn aangehouden en verhoord.

Elektriciteit aftappen

In een woning aan de Boomgaardstraat te Roosendaal werd eveneens een in werking zijnde hennepkwekerij met 378 hennepplanten ontmanteld. Tevens bleek ook hier dat de elektriciteit illegaal was omgelegd en dat er buiten de meter om stroom werd afgetapt. In de woning werd een man aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er meerdere oogsten in deze hennepkwekerij zijn gerealiseerd.

Ook in dit huis werd de energiemeter en het netwerk uit de woning verwijderd. De woningcorporatie, die eigenaar is van het huis in Heerle, heeft de huurovereenkomst met de bewoners opgezegd. Zij dienen hun huis binnen een maand te verlaten.