Er is een nieuwe invulling gevonden voor het pand op het Midzomerplein in Bosschenhoofd waar een bakker zich zou vestigen. 

Nu dit niet van de grond komt heeft Joost Zorgt West-Brabant besloten er haar deuren te openen. De opening vindt plaats op 1 december. "Wij kiezen er bewust voor om vanuit de dorpskern aan de slag te gaan. Het pand stond jarenlang leeg en ook daar wilden wij graag verandering in brengen", aldus oprichter en directeur Joost Nauta.

Het medisch cluster vestigde zich in februari 2014 al in het centrale gebouw op het Midzomerplein. Vrijwel op hetzelfde moment werd bekend dat De Bakkershoek er haar deuren zou openen. Het plan betrof een bakkerij en een lunchroom.

De inwoners van Bosschenhoofd reageerde verheugd op de komst van de bakker, maar na een fikse verbouwing en jaren van getouwtrek bleek de opening niet door te gaan. Omwonenden maakten zich zorgen over eventuele overlast en wilden voorkomen dat de zaak zich zou vestigen. Dat is gelukt, waarna men op zoek moest naar een nieuwe invulling voor het pand.

Persoonlijk

Deze is nu gevonden in Joost Zorgt West-Brabant. Deze neemt al op korte termijn haar intrek in het pand op het Midzomerplein. Oprichter en directeur Joost Nauta kan vanwege een spierziekte slechts twee vingers bewegen. Zijn ervaringen met zorg heeft hem ertoe aangezet om Joost Zorgt op te richten.

"Zijn doel is om thuiszorg te bieden, die rekening houdt met persoonlijke wensen en gewoonten", zo laat men weten. "Joost Zorgt is uitgegroeid tot een professionele thuiszorgorganisatie, maar ze vergeet nooit dat ze ontstaan is vanuit een bijzonder ideaal."

Verandering

De organisatie werkt met een franchiseformule en heeft verspreid over het land meerdere vestigingen. De vestiging van West- Brabant wordt dus geopend in Bosschenhoofd. "Wij hebben er bewust voor gekozen om onze activiteiten vanuit een dorpskern te ontplooien, omdat wij zoveel mogelijk onder de mensen willen zijn. Het pand stond jarenlang leeg en daar wilden wij graag verandering in brengen. Vandaar deze bewuste keuze om te kiezen voor Bosschenhoofd. Daarnaast willen wij een bijdrage leveren aan het scheppen van arbeid zo dicht mogelijk bij het woonadres", besluit men.

De opening is 1 december om 15.00 uur en wordt gedaan door wethouder Jan Paantjens. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn”, benadrukt de organisatie.