In de Kruiskerk kunnen dinsdag 22 en woensdag 23 november versierde en gevulde schoenendozen worden ingeleverd die naar kansarme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa worden gestuurd.

Elk jaar doen veel scholen, kerken en verenigingen in Roosendaal en omstreken mee met Schoenmaatjes. Edukans Schoenmaatjes is een jaarlijks terugkerende actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en speelgoed.

Zo raken kinderen actief en creatief betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Daarnaast leren ze om concreet spullen te delen met een leeftijdgenoot die het moeilijk heeft.

Meedoen

Deelnemers kunnen zich via edukans.nl/schoenmaatjes opgeven. Ze kunnen ook gratis standaard schoenendozen bestellen. De pakketten kunnen dinsdag worden ingeleverd tussen 19.00 en 21.00 uur en op woensdag tussen 13.00 en 15.00 uur bij de Kruiskerk aan het St. Lucasplein 3 in Roosendaal.

Per doos geldt een verzendbijdrage van zes euro. De pakketten worden voorzien van een streepjescode. Zo kunnen inzenders zien naar welk land hun doos is verstuurd.