Radiotalent Lieke de Kok krijgt eigen programma op 3FM

Radiotalent Lieke de Kok is sinds deze week te beluisteren op radiozender 3FM. De presentatrice heeft haar eigen programma op donderdagnacht van 02.00 tot 04.00 uur. 

“Wie dat te laat vindt, kan de uitzending ook terugluisteren via de website van 3FM”, lacht Lieke. De 22-jarige Roosendaalse maakt onderdeel uit van een select groepje aanstormende presentatoren dat klaar wordt gestoomd voor het radiowerk op de NPO Campus.

3FM is niet de eerste radioklus voor Lieke. Ze werkt ook voor de Eindhovense jongerenzender Glow FM, KX Radio en Efteling Kids Radio: "Ik heb sinds september mijn eigen programma op Glow FM. Bij Efteling Kids ben ik twee jaar geleden begonnen na een succesvolle stage voor mijn opleiding Media en Entertainment Management."

"We hebben een klein hecht team en richten ons op kinderen. We draaien kidshits, maar ook muziek uit de top veertig. Heel populair zijn liedjes van Kinderen voor Kinderen. Ook behandelen we nieuws dat kinderen aanspreekt. Belangrijk is ook dat het voor ouders leuk moet zijn om te luisteren."

Doelgroepen

Bij KX Radio en Glow FM richt Lieke zich op heel andere doelgroepen: "KX radio is voor de echte muziekkenner. Daar wordt muziek gedraaid van de jaren zestig tot nu. Glow FM is juist voor studenten bedoeld. Het leuke van alle programma’s is om de juiste toon te vinden."

Al op jonge leeftijd ontwikkelde de Roosendaalse haar passie voor radiomaken. Zij startte op haar zeventiende bij de lokale radiozender Dag Roosendaal (later opgegaan in Zuidwest FM): "Ik begon zaterdagavond als sidekick. Toen er iemand wegviel, kreeg ik mijn eigen programma voor jongeren. We draaiden muziek die aansloot op de stapavond en nodigden jonge gasten uit." Doordat ze andere klussen kreeg, stopte Lieke uiteindelijk bij de lokale radiozender.

Haar eigen programma op 3FM is een droom die uitkomt voor Lieke: "Ik luister altijd naar deze zender. 3FM is open en eerlijk en bouwt echt een band op met de luisteraar. Je kunt als presentator ook echt jezelf blijven." Zelf is ze een fan van DJ’s Rámon Verkoeijen, Roosmarijn Reijmer en Saskia Weerstand: "Rámon heeft een fantastische humor. Roosmarijn weet ontzettend veel van muziek en Saskia is een hele toffe vrouw. Zij weten allemaal ook echt van aanpakken."

Op de NPO Academy krijgen de aanstormende radiotalenten les in onder meer interviewtechniek en stemgebruik. Ook staan twee coaches de jonge presentatoren bij met feedback. "Ik hoop uiteindelijk overdag mijn eigen show te hebben", benadrukt Lieke.

Groot muziekliefhebber

De Roosendaalse is zelf een groot muziekliefhebber. "Zelf maak ik geen muziek, maar het is echt mijn passie. Ik bezoek graag festivals en concerten. Mijn grote favoriet is Rock Werchter. 3FM past daar goed bij, die gaan ook geregeld naar festivals. Achter de microfoon ben ik helemaal op mijn plek." De liefde voor muziek heeft Lieke van haar vader: "Toen hij K3 beu was, heeft hij zijn eigen platen gegeven om te luisteren. Daar is het mee begonnen. Ik heb zelf ook veel lp’s en cd’s. Als ik goede muziek heb gehoord koop ik de albums. Het is fijn om ze in handen te hebben. Dat is bij een MP3 niet."

Hoewel Lieke nu geregeld werkt in Hilversum, is ze niet van plan Brabant te verlaten: “Ik ben Brabander in hart en nieren en wil niet weg. Ook heb ik een hele goede band met mijn familie, dus ik blijf hier graag in de buurt!”

Tip de redactie