Roosendaler opgepakt voor belemmeren van aanhouding

Agenten hebben aan de Edisonstraat in Roosendaal een 20-jarige Roosendaler opgepakt. De man hinderde agenten bij een poging om een verdachte aan te houden. 

De politie sprak op woensdag rond 15.40 uur de bijrijder van een personenauto in de Molenstraat aan. De man, een 21-jarige Roosendaler, had nog twintig dagen gevangenisstraf open staan.

De verdachte stapte uit de auto en toen de agenten hem mededeelden dat hij was aangehouden, ging hij er vandoor. Hij sprong in de auto, waarna de dienders met hun dienstvoertuig de achtervolging inzetten.

De twee verdachten reden tijdens de achtervolging onder andere tegen het verkeer in op de Dunantstraat, en over de stoep door rood licht op de Brugstraat. Uiteindelijk stopte het voertuig in de Edisonstraat.

De 21-jarige bijrijder was nergens meer te bekennen. De bestuurder is direct aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij wordt verdacht van het belemmeren van een aanhouding. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld.

Tip de redactie