Alcoholverbod rondom supermarkten tegen overlast

Er komt een alcoholverbod voor het gebied rondom de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg en de Jumbo aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal. 

Dit is een extra maatregel tegen de overlast van bezoekers, die wordt ervaren door omwonenden. Burgemeester Niederer kondigde eerder al aan dat hij aan de slag ging met een alcoholverbod voor de Gastelseweg. Dat is er nu dus.

Het alcoholverbod, dat op 21 november in werking treedt, stelt de gemeente in staat om te gaan handhaven op het in bezit hebben van aangebroken flessen, blikjes en verpakkingen alcoholhoudende drank en het nuttigen ervan in het betreffende gebied.

Controles

Rondom de twee Poolse supermarkten in de Molenstraat is het alcoholverbod al langer van kracht. Op dit moment zijn er in de gemeente Roosendaal 48 locaties waar een alcoholverbod geldt. Omwonenden klagen al geruime tijd over overlast.

Gemeentelijke BOA’s controleren onder meer op foutparkeren, samenscholing, geluidsoverlast, wildplassen en het laten slingeren van afval. Nu kan aan de Gastelseweg en de Van Beethovenlaan ook worden gehandhaafd als het gaat om het in bezit hebben of het nuttigen van alcoholhoudende drank.

NUwerk

Tip de redactie