Controles om overlast hondenpoep tegen te gaan

De gemeente Rucphen start een campagne om de overlast van hondenpoep aan te pakken. De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan in alle vijf kerkdorpen controleren of hondenbezitters de uitwerpselen van hun viervoeter wel opruimen. 

"Hondenpoep is nog steeds ergernis nummer één", benadrukt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. De komende tijd beginnen de BOA’s in Sint Willebrord met hun werk. De campagne bestaat uit meerdere onderdelen. Hondenbezitters worden niet alleen aangesproken op het niet opruimen van de poep.

De BOA’s delen ook zakjes uit aan de baasjes waarmee ze de uitwerpselen op kunnen rapen. "Het is de bedoeling dat de hondenbezitters de poep mee naar huis nemen en daar weggooien. Nu komen we de zakjes ook nog tegen in de bosjes en dat is niet de bedoeling", geeft Van der Meer Mohr aan.

Meldingen

Mensen worden er ook attent op gemaakt dat zij overlast van hondenpoep kunnen melden. De gemeente zet op basis daarvan extra controles uit. Volgens de burgemeester zijn hondenbezitters verplicht om de ontlasting op te ruimen. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 140 euro.

Tip de redactie