Strijense aannemer aan de slag met brede school Oudenbosch

Aannemersbedrijf Gebroeders Hoogwerff BV heeft de aanbesteding van de brede school in Oudenbosch gewonnen en mag de grootscheepse verbouwing dan ook gaan realiseren. 

Het is de bedoeling dat het gebouw aan de St. Annastraat medio 2017 helemaal klaar is waarna de leerlingen van de Schakel en de Mariaschool onder de naam sterrenschool De Schittering er hun intrek kunnen nemen. Tot die tijd krijgen zij onderwijs op de locatie van de Mariaschool. De betrokken partijen zijn blij dat er nu doorgepakt kan worden.

De basis van het gebouw wordt gevormd door het voormalige schoolgebouw van De Schakel aan de Sint Annastraat in Oudenbosch en architect Ronnie Kuiper zorgde dat, met respect voor het historische gebouw, er een de binnenkant een gloednieuwe school kan ontstaan.

Het bestaande U-vormige gebouw blijft dus intact. Wel gaan de lage aanbouw en bijhorende bestaande luifel weg en krijgt het geheel een open karakter. Om dat open karakter te benadrukken komt in het midden van de U-vorm de hoofdentree – voornamelijk uit glas opgetrokken – die het hart van het gebouw vormt.

Op de benedenverdieping is onder meer plaats voor een ontmoetingsplek voor ouders, ruimtes voor directie, conciërge, administratie, remedial teaching en een spreekkamer. Het trappenhuis en de lift brengen de gebruikers op de eerste verdieping, waar onder andere lokalen en de lerarenkamer te vinden zijn.

Op de zolderverdieping zijn de overblijfruimtes en kunnen andere activiteiten zoals bijeenkomsten en vergaderingen worden gehouden. Naast de hoofdentree komen er straks voor de verschillende groepen nog eens vier aparte ingangen bij.

Modern

Middels een aanbesteding ging de gemeente op zoek naar een aannemer die dit alles kon realiseren en dat is Gebroeders Hoogwerff uit Strijen geworden. Wethouder Jan Paantjens reageert verheugd: "Ik ben blij dat we een aannemer hebben kunnen selecteren met ervaring in scholenbouw. Dit monumentale pand hoort bij het erfgoed van Oudenbosch en wordt getransformeerd tot een moderne school met behoud van authentieke elementen. Het wordt echt een spiksplinternieuwe school in een prachtig monument! Duurzamer kan dan ook niet."

Ook Johan van den Buijs, algemeen directeur van de Borgesiusstichting, is in zijn nopjes: "Ik ben blij dat we nu zover zijn dat we kunnen overgaan tot de werkelijke realisering van de renovatie. Goed dat op deze wijze een beeldbepalend gebouw in de kern van Oudenbosch op deze wijze behouden blijft en mooi dat wij er als Borgesiusstichting opnieuw eigentijds onderwijs in mogen gaan verzorgen. Een plek in het centrum van Oudenbosch waar kinderen van nul tot en met twaalf jaar een mooie ontwikkeling tegemoet mogen gaan zien."

Leo Hooghwerff van Gebroeders Hooghwerf benadrukt de waarde van het reeds bestaande gebouw: "Dit gebouw kent al een hele historie in het onderwijs en wij vinden het een uitdaging om het weer klaar te maken voor de toekomst, zodat de onderwijsfunctie in deze nieuwe school weer voor tientallen jaren vooruit kan."

NUwerk

Tip de redactie