De nieuwe dienstregeling van de NS is nadelig voor forensen uit Halderberge. Ook maakt het de gemeente minder aantrekkelijk voor potentiële nieuwe bewoners. Dat zegt Thomas Melisse, fractievoorzitter van de Halderbergse VVD. 

Hij wil dat de gemeente samen met andere Nederlandse gemeenten optrekt om ervoor te zorgen dat de nadelige gevolgen van de maatregelen beperkt worden.

Door het wegvallen van de van de intercity Breda-Dordrecht- Rotterdam CS vanaf station Oudenbosch zijn aardig wat inwoners van Halderberge enigszins gedupeerd. "De nieuwe dienstregeling van de NS heeft veel negatieve invloeden op de reistijd van veel forensen die in Halderberge en omgeving wonen", zo legt Melisse uit.

"Door het stapeleffect van verschillende maatregelen is een Halderbergse treinreizende forens heen en terug bijna een half uur per dag langer onderweg. Per week kost dit uren", zo rekent de VVD’er voor.

Bedroevend slecht

De VVD-fractie zegt zich vooral zorgen te maken over de aantrekkingskracht van Halderberge. "Halderberge wordt hiermee minder aantrekkelijk voor de forens. Daar zijn wij niet blij mee, want de woningmarkt in Halderberge wordt in belangrijke mate beïnvloed door het, tot voor kort, interessante vestigingsklimaat voor forensen die in de Randstad werken", zegt Melisse die van de gemeente wil weten hoe zij over het belang van het station in Oudenbosch denkt en of zij al richting de NS een tegengeluid heeft laten horen.

Melisse maakt van de gelegenheid gebruik om ook de aansluittijden op de buslijnen aan te kaarten. "Deze zijn bedroevend slecht. Vooral studenten uit de kernen Oud Gastel en Hoeven worden met deze negatieve gevolgen geconfronteerd."

Als het aan de VVD ligt, trekt Halderberge samen met andere West-Brabantse gemeenten en Provincie Zeeland op om te proberen om de NS of het Ministerie van I&M op andere gedachten te brengen. "De gemeente zou deze negatieve gevolgen voor onze inwoners zo snel mogelijk moeten beperken of wegnemen", zo besluit hij. De gemeente kan nog niet inhoudelijk reageren.