De winkeliersverenigingen van Hoeven, Oud Gastel en Oudenbosch slaan de handen ineen op het gebied van feestverlichting. De verlichting wordt samen aangeschaft waardoor de verlichting kan rouleren. 

 De gemeente draagt deels financieel bij. Bosschenhoofd krijgt geen collectieve verlichting, daar wordt alleen de kerststal voorzien van sfeerverlichting. Ook Stampersgat doet niet mee, omdat daar een burgerinitiatief voor de aankleding zorgt.

Ieder jaar worden de dorpscentra in de wintermaanden verlicht. Normaliter zorgt iedere winkeliersvereniging zelf voor de sfeerverlichting met (financiële) ondersteuning door de gemeente Halderberge. Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven gaan op dit vlak echter samenwerken.

Collectief inkopen

"In overleg hebben we besloten om collectief in te kopen. Op die manier is het voor iedereen goedkoper en kunnen we kiezen voor kwaliteit. daarnaast is het een groot voordeel dat de feestverlichting kan rouleren. Dus dan hebben de kernen niet altijd hetzelfde hangen", aldus wethouder Jan Mollen. Bosschenhoofd krijgt een verlichte kerststal. Stampersgat regelt de sfeerverlichting in de vorm van een burgerinitiatief en krijgt daarvoor een bijdrage van honderd euro.