PvdA wil welkomstpakket voor nieuwe bewoners Roosendaal

Als het aan de PvdA-fractie ligt, krijgen nieuwe inwoners van Roosendaal binnenkort een welkomstpakket van de gemeente. Ook moeten alle Roosendaalse baby’s een cadeau krijgen. 

Het pakket zou moeten worden samengesteld door de gemeente in samenwerking met de VVV. Ook lokale ondernemers, maatschappelijke partners en verenigingen kunnen bijdragen.

De fractie heeft al uitgebreide plannen voor het pakket. "Een welkomstpakket voor nieuwe inwoners kan bestaan uit een evenementenkalender, informatie over hoe onze gemeente werkt, vrijkaarten/tegoedbonnen/proefabonnementen voor de sport- en culturele instellingen, informatie over de stad en dorpen", legt fractievoorzitter Michael Yap uit.

"Een attentie voor pasgeborenen kan bestaan uit babyartikelen met een Roosendaals tintje."

Gemeenteraad

De PvdA laat weten dat de VVV al enthousiast is. De fractie gaat op 10 november tijdens de raadsvergadering proberen een meerderheid te krijgen in de gemeenteraad voor het plan. Yap geeft aan dat de PvdA hoopt dat het eerst pakket tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in januari 2017 gepresenteerd kan worden.

NUwerk

Tip de redactie