Vrachtwagenchauffeurs toch niet doorgestuurd naar Roosendaal

Geparkeerde vrachtwagenchauffeurs die worden weggestuurd van bedrijventerreinen in Bergen op Zoom worden toch niet naar vrachtwagenparkeerplaatsen in Roosendaal gedirigeerd. 

"Vanuit Roosendaal is aangegeven dat wij het onwenselijk vinden als wordt verwezen naar alternatieve parkeerplekken binnen de grenzen van Roosendaal", meldt wethouder Cees Lok.

Raadsleden Cor Gabriëls en Eric de Regt van de Roosendaalse Lijst hadden hun zorgen geuit over de mogelijke komst van vrachtwagenchauffeurs die voor overlast zorgen. Daarom hadden zij raadsvragen gesteld.

Wildplassen

In Bergen op Zoom stuurt de gemeente deze truckers weg. Zij zouden hun afval niet opruimen en wildplassen in de berm. Deze problemen spelen met name op industrieterrein Noordland.

Volgens de Roosendaalse Lijst wilde Bergen op Zoom deze chauffeurs op alternatieven in de Roosendaal wijzen. Wethouder Lok geeft aan dat er overleg is geweest tussen de twee gemeenten. Zij zijn tot overeenstemming gekomen.

Alternatieven

De gemeente Bergen op Zoom geeft vrachtwagenchauffeurs die worden weggestuurd een flyer mee met drie alternatieve parkeerplaatsen.

Daarbij gaat het om parkings langs de A4 in de nabijheid van de grensovergang, de openbare parkeerplaats langs de Wouwse Tol bij de A58 en de betaalde openbare vrachtwagenparkeergelegenheid langs de A17.

Lok benadrukt dat hij in Roosendaal niet zit te wachten op dezelfde problemen die spelen op Noordland.

Tip de redactie