Volle agenda rond Sinterklaas in Roosendaal

Het is alweer bijna zover, op zaterdag 12 november komen de Sint en zijn Pieten Roosendaal weer binnen. Ook na de intocht is er een volle agenda met activiteiten rondom de Goedheiligman en zijn helpers.  

Op het Kadeplein staat op de dag van de intocht een groot podium. Al vanaf 12.30 uur begint daar een DJ-Piet met het draaien van feestelijke muziek. Presentatrices Wilma en Cindy bereiden de kinderen voor op de komst van de Sint door middel van een leuk spel, net als voorgaande jaren.

Om 13.00 uur is het moment aangebroken dat Sinterklaas samen met zijn Pieten de haven in vaart. De Sint wordt officieel ontvangen door burgemeester Jacques Niederer op het Kadeplein. Om 13.30 uur begint de stoet aan de route in Roosendaal met maar liefst 250 Zwarte Pieten en verschillende grote carnavaleske wagens.

Intocht en musical

Tussen het enorme aantal Pieten zit onder andere een behendige AcrobaatPiet. FietsPiet zal tussen de stoet doorfietsen en JumpPiet laat zijn beste moves zien. De route die de Sint op zijn trouwe paard volgt is hetzelfde als voorgaande jaren. Bij het Stadskantoor in de Kloosterstraat eindigt de intocht. Lekker snoepgoed ontbreekt niet deze dag, er is maar liefst 2.500 tot 3.000 kilo om te verdelen onder de aanwezigen.

Het is voor de kinderen hiernaast belangrijk om goed op te letten, Zwarte Piet deelt namelijk vijf Gouden Wikkels uit tijdens de intocht. De ontvangers van deze Wikkels zijn VIP gasten bij de musical die 27 november plaatsvindt. Ze krijgen een rondleiding in het Werkpaleis van Sinterklaas in het Tongerlohuys en ze mogen die avond samen met de Sint pannenkoeken eten. 

Klaasje en de Chocolade Fabriek

De Sinterklaasmusical van dit jaar heet Klaasje en de Chocolade Fabriek. Het stuk heeft duidelijke overeenkomsten met Sjakie en de chocoladefabriek, waar ook de Wikkels in voorkomen, die ervoor zorgen dat kinderen een kijkje in de fabriek mogen nemen. Bij de musical zit ook een live-band, want een musical is geen musical zonder muziek.

Sander Nijssen regisseert voor het tweede jaar het stuk. "Ik vond het jammer dat voorgaande jaren de verschillende activiteiten echt losse onderdelen van de Sinterklaasviering waren. De intocht en de musical versterken elkaar dit jaar, door de gouden wikkels die de twee activiteiten met elkaar verbinden", legt hij uit. De musical vindt plaats in de Kring, om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

De Pieten blijven in Roosendaal gewoon zwart. Volgens voorzitter Arjan den Ouden is daar in Roosendaal helemaal geen discussie over, omdat het kinderfeest het belangrijkst is. "Het gaat om de lachende gezichtjes van de kinderen", voegt secretaris Linda Bex daaraan toe.

Tip de redactie