Stichting JONG! Theater heeft tijdens de Amateur Musical Awards de prijs gewonnen voor 'Beste Kap en Grime'.

De award werd maandag uitgereikt op een gala in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De Amateur Musical Awards zijn bedoeld voor gezelschappen waarvan de spelers onbetaald optreden in de productie.

De Roosendaalse musicalmakers hadden de prijs voor 'Beste Kap en Grime' te danken aan Astrid Lambertus. Zij is al sinds het begin betrokken bij de producties van Stichting JONG! Theater. Zij ontwerpt en naait de kostuums en maakt de spelers op. In het bijzijn van haar volledige grimeteam nam zij de award trots in ontvangst.

Diversiteit

Volgens de jury van de Amateur Musical Awards bevat het werk van Astrid Lambertus een enorme diversiteit aan kap- en grimewerk. De voorstelling rondom de productie van Dracula bevatte een grote collectie pruiken, wonden, special make-up en op maat gemaakte vampierentanden.

De komende tijd stort JONG! Theater zich op de totstandkoming van de nieuwe productie 'Peter Pan.' Het verhaal over de jongen die niet volwassen wil worden, wordt voorzien van nieuwe muziek, personages, kostuums, decor en eigen kap en grime.