Het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest en het Roosendaals Gemengd Koor verzorgen op zondag 30 oktober in De Kring een herfstconcert, waarin de opera en Belcanto centraal staan. 

Naast koor en orkest in het de Belgische sopraan Karen Vermeiren die het muzikale geheel completeert. In dit herfstconcert komt als het ware een stukje geschiedenis van het Roosendaals Gemengd Koor voorbij. In de periode 1984 – 2005 heeft het Roosendaals Gemengd Koor namelijk meerdere bekende opera’s uitgevoerd, waarvan diverse in concertant-scenische uitvoering.

Dit concert is voor het koor dus eigenlijk een feest der herkenning. Waar vroeger een opera in zijn geheel door het koor werd vertolkt, staat in dit concert een verkorte uitvoering van een achttal opera’s centraal.

Melodieën

Het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest en het Roosendaals Gemengd Koor, beide onder leiding van dirigent Rik Ghesquière, brengen een aantal bekende melodieën ten gehore. Ter afwisseling, maar zeker ook ter completering van het geheel, zal de sopraan Karen Vermeiren een aantal aria’s uit deze opera’s zingen.

Door de keuze voor de meest bekende melodieën uit de opera’s heeft het programma een echt meezing en -neurie karakter. Dat wordt dus genieten, door niet alleen maar te luisteren, maar door zelf dus ook een beetje mee te doen. Zondag 30 oktober, aanvang 15.00 uur, De Kring Roosendaal. Kaarten zijn verkrijgbaar via het secretariaat van het Roosendaals Gemengd Koor (06-51281065), via www.dekringroosendaal.nl of aan de kassa in de Schouwburg.