Dit jaar zal sportcomplex de Parrestee op zaterdag 29 oktober voor het eerst omgetoverd worden tot spookhuis. 

Voorgaande jaren werd er in Hoeven weinig tot niks aan Halloween gedaan, maar daar komt dit jaar dus verandering in! De organisatie onder leiding van Sportpunt Hoeven en Scouting Maria Goretti staat te popelen om er een groot succes van te maken.

Een betere locatie voor het maken van een spookhuis kon de organisatie zich niet wensen. Het idee is ontstaan vanuit Sportpunt Hoeven, beheerder van de Parrestee sinds 2011. In samenwerking met Scouting Maria Goretti Hoeven is besloten de plannen door te zetten. Charona van den Berg van Sportpunt Hoeven is enthousiast over de plannen. "We gaan er samen voor zorgen dat ‘Spookhuis de Parrestee’ een begrip wordt in Hoeven."

Route

Door het hele complex zal er een route worden uitgestippeld die de deelnemers langs allerlei spannende thema’s leidt. In de kleedkamers worden decors neergezet, om zo het gevoel van een spookhuis zo dicht mogelijk te benaderen. Een deel van de route loopt door de zaal, waar je meerdere malen wordt opgeschrikt.

Tijdens de tocht zijn er onder meer gave showelementen in horrorstijl, licht- en geluidseffecten en voldoende schrikelementen. Van den Berg is duidelijk over haar verwachtingen. "Één ding weet je vooraf zeker, in het spookhuis ben je nooit spanningsvrij."

Breed publiek

De organisatie hoopt met het spookhuis een breed publiek te trekken en houdt daarom ook rekening met het jongere publiek. Om iedereen tegemoet te komen is de avond verdeeld in blokken, zodat het voor elke leeftijdscategorie leuk is.

Van den Berg zegt daarover het volgende: "We beginnen om 18:00 uur voor de allerkleinsten, waar de spoken nog mild zullen zijn. Om 20:00 uur starten we met het volgende tijdsblok voor de gezinnen met iets oudere kinderen en groepen tieners. Dan zullen de spoken dus al iets opgewarmd zijn! Om 22:00 uur gaan de laatste spookuren in en dan verandert de Parrestee in een heuse horror zone! De spoken zullen dan alles uit de kast halen om je de stuipen op het lijf te jagen."

Halloween Party

In de kantine van de Parrestee vindt de gehele avond een Halloween Party plaats. Alle kinderen worden dan ook gevraagd om te verschijnen in hun mooiste Halloween kostuum.

Het spookhuis sluit om twaalf uur, maar het feestje gaat dan nog even lekker door tot twee uur ’s nachts. "Mocht je de tocht door het spookhuis nu te eng vinden, kun je dus ook gewoon gezellig een drankje komen doen in de kantine. Na twaalf uur is het tijd om nog even na te babbelen over alle ervaringen en de avond op een gezellige manier af te sluiten. Het kan dus allemaal tijdens de Halloween Party", besluit Van den Berg.