Burgemeester Niederer heeft besloten een woning aan de Toermalijndijk in Roosendaal voor zes maanden te sluiten. In de woning zijn door de politie hard- en softdrugs en een hennepdrogerij aangetroffen.

De aangetroffen hard- en softdrugs bestaan uit 8,13 gram amfetamine en 9 kilogram gedroogde henneptoppen. Er is sprake van een overtreding van de Opiumwet.

Verder zijn er ook vloeistoffen aangetroffen die grondstoffen bevatten voor de productie van harddrugs en ruim 13.000 pillen met coffeïne. Coffeïne is een versnijdingsmiddel voor bepaalde harddrugs.

Sluiting pand

Aangezien er harddrugs zijn aangetroffen, is dit voor burgemeester Niederer aanleiding de woning direct te sluiten. De verplichte sluiting wordt voor zes maanden opgelegd. Dit betekent dat de eigenaar de woning van 1 november 2016 tot 1 mei 2017 niet mag gebruiken en/of verhuren.

"Ik tref deze maatregel omdat ik verstoringen van de openbare orde wil beëindigen, de kans op herhaling wil verkleinen en de rust in de omgeving wil terugbrengen”, legt de burgemeester uit.